Leivotaan rukiista - leivontakilpailu

Ruis on tärkeä osa suomalaista keittiötä, ruisleipä onkin valittu Suomen kansallisruoaksi. Leivän leivontataito on siirtynyt äidiltä tyttärelle sukupolvesta toiseen. Ruista on käytetty niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa.

Satavuotisen Suomen kunniaksi järjestämme Leivotaan rukiista -leivontakilpailun. Toivomme saavamme uusia ja innovatiivisia leivonnaisia ja arvostamme myös hyvin leivottuja perinteisiä herkkuja.

 

SARJAT

1)      Ravintolat/Leipomot

2)      Kotileipurit

 

Kilpailun säännöt ja ohjeet

Ruisleivän jauhoista 100% on oltava ruista. Muista ruisleivonnaisista 70% lopputuotteen raaka-aineista on oltava ruista.

Reseptit toimitetaan 11.8.2017 klo 16 mennessä sähköpostilla sanna.louna@maajakotitalousnaiset.fi tai postitse Pohjois-Savon maa- ja kotitalousnaiset/Sanna Louna PL 1096 70111 Kuopio.

Valmiit tuotteet tuodaan perjantaina 25.8.2017 klo 8.30 – 9.00 välisenä aikana Maa- ja kotitalousnaisten toimistolle, osoitteeseen Puijonkatu 14 Kuopio. Leivät toimitetaan kokonaisina. Leipiä toimitetaan yksi kappale ja muita tuotteita toimitetaan 5 kpl.
Tuotteiden mukana toimitetaan tekijän yhteystiedot.

Tuotteissa arvostetaan suomalaisuutta, lähiruokaa, uusia innovaatioita ja makuelämyksiä.

 

Palkintojen jako Elonkorjuujuhlien yhteydessä perjantaina 25.8.2017 klo 11 Kuopion torilavalla.

Kilpailun järjestäjänä Pohjois-Savon Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Pohjois-Savo ja Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys

Jaa