Sienikorput

Suolarouskut tuovat pikantin lisän perinteisiin korppuihin.

Sienikorput

8–9 dl (550 g) täysjyvävehnäjauhoja tai 4–5 dl (300 g) vehnäjauhoja ja 4 dl (250 g) grahamjauhoja
200 g rasvaa
3–4 dl hienonnettuja suolarouskuja
(1–2 tl suolaa), jos käytetään muita kuin suolattuja sieniä
50 g hiivaa
2,5 dl maitoa

  1. Nypi jauhot ja rasva. Lisää sienet ja sekoita
  2. Liota hiiva maitoon ja lisää taikinaan. Alusta. Kohota taikina.
  3. Pyörittele taikinasta 6–8 cm mittaisia tankoja. Niitä tulee noin 30–35 kpl.
  4. Kohota tangot leivinliinan alla ja paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Jäähdytä ja halkaise haarukan avulla. Ruskista korput 200 asteisessa uunissa noin 8 minuutin ajan.
     

Jaa